Gouden jubileum V.C.R.

De volleybalclub Ruinerwold vierde zaterdag 6 oktober j.l. haar 50-jarig jubileum in de Buddingehof.
De oprichter van de club, de oud Ruinerwolder Remmie Biemold kon hierbij tot zijn grote spijt niet aanwezig zijn. Hij en zijn vrouw waren zaterdagmorgen blij verrast dat er 2 commissieleden met gebak aan de deur stonden. Het werd een gezellige ochtend, waarbij vele verhalen naar boven kwamen. Hij vertelde ons onder meer, dat hij tijdens zijn diensttijd in Indië volleybal had gespeeld en dat hij het een hele leuke sport vond. Zou het niet wat zijn dat in Ruinerwold ook te gaan doen? Vele jaren na zijn thuiskomst is dat idee altijd blijven hangen, op een gegeven moment gooide hij een balletje op bij enkele vrienden, zij waren enthousiast en na het plaatsen van een advertentie in Meppeler Courant werden er al snel leden gevonden, zodat de club VCR in 1968 opgericht kon worden.
Dit is dan 50 jaar geleden, waar we tijdens het feest met veel plezier op terug konden kijken. Vooral de quiz met de getoonde beelden op een beamer zorgde voor veel hilariteit.

Het hoogtepunt van de middag was dat Jan Boomsma na mooie woorden van de voorzitter en een prachtige award werd benoemd tot erelid. Zolang de club bestaat is Jan spelend lid, daarnaast traint en coacht hij de stadsvolleybal teams in Meppel. Hij staat altijd klaar voor welke activiteit dan ook.
Na een gezellige middag hebben we genoten van een heerlijk stamppot buffet, met ‘s avonds nog als toetje de wedstrijd V.C.R dames 1 tegen S.V.I. uit Zwolle, helaas werd deze wedstrijd, na 2x winst uit voorgaande partijen, verloren.
Ondanks dit verlies, kan de jubileumcommissie ”50 jaar VCR” tevreden terugkijken op een geslaagd feest, waarbij wij allen die aanwezig waren hartelijk bedanken voor hun komst.